Back to All Events

Keho oppaana -viikonloppukurssi hahmoterapeuteille marraskuussa


Keho oppaana -viikonloppukurssi hahmoterapeuteille marraskuussa

Olet lämpimästi tervetullut nollaamaan, virkistymään,  lepäämään ja myös yllättymään oman viisaan kehosi äärelle la 18.- su 19.11.2017 (la klo 10-17 ja su klo 10-15).

Keho oppaana -kurssin menetelminä käytämme Autenttinen liike -elementtejä, stressinpurkumenetelmä TRE:tä (Tension & Stress Releasing Exercises) sekä muita kehotietoisuutta lisääviä harjoitteita. TRE käynnistää kehon luonnollisen palautumismekanismin, joka vapauttaa kehon syviä lihasjännityksiä. Autenttisen liikkeen menetelmässä asetutaan liikkeen, asentojen, piirtämisen ja havainnoinnin keinoin oman kokemuksen äärelle. Aiempaa kokemusta menetelmistä ei tarvita.

TRE (Tension & Stress Releasing Exercises) on helposti omaksuttava kehollinen stressinpurkumenetelmä, joka perustuu kehon biologiseen ja neurologiseen kykyyn palautua stressaavista tilanteista. Harjoitus käynnistää lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen palautumismekanismin. Harjoituksen aluksi tehdään yksinkertainen liikesarja, joka on helppo oppia, ja sen vaikutuksesta kehoa rentouttava vapina käynnistyy. TRE:stä on valmistunut ensimmäinen suomenkielinen tutkimus (2017), jossa psykiatrista hoitotyötä tekevät ovat kuvanneet TRE:n vaikutuksia: mm. stressin väheneminen, aktivaatiotason laskeminen, unenlaadun paraneminen ja fyysis-psyykkisen hyvinvoinnin lisääntyminen. Linkki opinnäytteeseen:
http://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/126791/Talvinen_Henna.pdf?sequence=1

Autenttinen liike on liikkeellisesti vapaa metodi, jossa asetutaan liikkeen ja vuorovaikutuksen keinoin oman kokemuksen äärelle. Työskentely pohjautuu spontaaniin liikkumiseen toisen ihmisen, todistajan läsnäollessa. Autenttisen liikkeen työskentelyssä liikutaan silmät kiinni, mikä syventää liikkumisen kokemusta. Autenttisen liikkeen työskentely mahdollistaa välittömän kokemuksen itsestä sellaisena kuin olemme. Tämä vapauttaa voimavarojamme ja sillä on tervehdyttävä vaikutus keho-mieleemme. Autenttinen liike on saanut alkunsa 1960-luvulla tanssiterapeutti Mary Whitehousen yhdistäessä toisiinsa ekspressiivisen tanssin ja jungilaisen
aktiivisen mielikuvituksen käsitteen. Lisätietoa menetelmästä: www.disciplineofauthenticmovement.com

VIIKONLOPUN HINTA: 120eur (sis. ALV 10%). Yrityksen kautta maksavat +ALV 10% eli 132eur.
PAIKKA: Helsinki, ilmoitetaan myöhemmin.
ILMOITTAUTUMISET JA LISÄTIETOA: Kirsi Törmi, kirsi.saastamoinen@mac.com , p. 050-3080203. Ilmoittautumiset 22.9.2017 mennessä. Max osallistujamäärä 14. Mikäli kurssille ei tule riittävästi osallistujia hahmoterapiayhdistyksen kautta, kurssia tarjotaan myös muille terapeuttista työtä tekeville.

OHJAAJA
Tanssitaiteen tohtori, hahmoterapeutti, mentor, TRE-ohjaaja Kirsi Törmi (1970) on tehnyt monipuolisen uran tanssija-koreografi-tutkijana. Tällä hetkellä Kirsi työskentelee tuntiopettajana Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa (somaattiset menetelmät),  osa-aikaisena tutkijana Cuporen ArtsEqual-hankkeessa sekä hahmoterapeuttina ja TRE-ohjaajana yksityisvastaanotollaan Kajaanissa.