Back to All Events

Summer Retreat, Vol 2: The Joy of Being Pelion, Greece


Summer retreat, vol 2:

The Joy of Being
- Deepen Your Connection with Yourself and Others, and Experience More Love and Joy in Your Life

A personal development workshop based on Gestalt Therapy, July 3-10, 2019


******
Returning to Pelion for the second summer retreat!

Join me for a deep and rejuvenating journey of self-exploration, empowered by the lush forests and the crystal clear Aegean Sea. This week long workshop is a beautiful chance to cultivate more vital energy, presence and grace to your life – and nourish the authentic nature of you. Magical region of Pelion in Greece, with its healing energies, is a perfect place to pause, breathe, connect and grow.

In this experiental self-development workshop there will be therapeutic group work, exploration of yourself in relation to others. Gestalt therapy’s existential, holistic and relational nature provides accepting and creative space to explore your mind, body, emotions and spirit, your way of being and relating.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: Hanna Alén, hannaalen@gmail.com

***********

REFLECTIONS BY PARTICIPANTS
Last year’s retreat was meaningful and transformational experience, here some reflections by the participants:

"The Gestalt retreat was wonderful. The atmosphere in Pelion and excellent organisation at Alexandros allowed me to let go of my daily responsibilities and enjoy the workshop fully. Hanna created a safe atmosphere and guided through the Gestalt work in a loving and caring manner. Although we did deep work, this was also one of the most relaxing holidays I have ever had."

”Muistelen Hannan retriittiä lämmöllä. Päällimmäisenä viikosta jäi mieleen rauhallinen ja hyväksyvä ilmapiiri, johon voin mielessäni palata vielä kuukausia retriitin jälkeenkin. Pelionin vuori oli paikkana upea ja vehreä, ja kaunis lähiranta täydellinen paikka levätä aamupäivän ryhmätyöskentelyn jälkeen. Hanna onnistui johtamaan ryhmäämme siten, että ryhmässä työskentely tuntui turvalliselta, tarjosi oivalluksia ja oli sopivassa määrin haastavaa. Kaikkein merkityksellisintä itselleni oli lopulta kuitenkin ryhmän tarjoama mahdollisuus tulla nähdyksi sellaisella tavalla, jota en ollut aiemmin kokenut. Kannan kokemusta mukanani kiitollisena."

I had the great privilege of spending a week at Kalikalos for a retreat focused in Gestalt Therapy with Hanna Alén this past summer of 2018. I stayed at the Alexandros retreat space, and I recommend Kalikalos and the space Hanna holds to anyone seeking a deeper understanding of their inner world and how that inner world interacts with the outer world.
I have received a lot of benefit from this retreat for my inner world and am grateful to Hanna for facilitating dialogue and exposing our group to Gestalt therapy. Her gentle nature and precise depth in nurturing carried me forward into a space of deeper understanding and unity within myself and with other people.
Thank you for all that you are,
Francesca Lipinski

”Pidin todella paljon työotteestasi ja viisaasta ohjauksesta sekä lohdullisesta lämmöstäsi. Oli turvallista olla, vaikka käsiteltiin hurjan isojakin aiheita. Sain kyllä todella paljon enemmän oivalluksia, rohkaisua ja korjaavia kokemuksia kuin olin uskaltanut toivoakaan. Ja tulla tunteineni kuulluksi ja nähdyksi. Ja olla muiden prosesseissa mukana ja läsnä.”

”I was very happy to attend Hanna's retreat at Kalikalos. I was looking to spend a week in a holiday-like atmosphere, but in the same time I felt a need to ponder where I am in my life right now. I really appreciated the confidential and respectful atmosphere in the group. The week evoked a lot of emotions, but in the end of the week I felt calm and positive -- and relaxed. I would recommend the retreat to people who want to share their own thoughts, but who also have a will to listen to others as it's group therapy. I also really appreciate the possibility to attend these kind of retreats alone.
Eli kiitos ihanasta ja merkityksellisestä viikosta.”

”Hannan retriitti osoittautui merkityksellisemmäksi kuin olin osannut kuvitella. Se ei ollut mikään kepeä kesäretriitti, mutta antoi niin paljon oivalluksia itsestä ja ihmisistä, että uskon sen vaikutusten ulottuvan pitkälle tulevaisuuteen. Kurssin upeat puitteet, luonto ja yhteisö olivat toki tärkeitä tekijöitä kurssin onnistumisessa, mutta isoimmin vaikutti ryhmässä olemisen herkkyys ja voima, jaetut kokemukset ja tuntemukset. Kaiken mahdollisti Hannan tarkkanäköinen ohjaaminen ja ryhmän sekä jokaisen jäsenen tarpeiden huomioiminen. Hannan toiminnasta aisti kokemuksen tuoman ammattitaidon. Ihanaa oli hänen aito kiinnostuksensa meitä ryhmäläisiä kohtaan ja lämpö ja huolenpito, jonka aisti terapiasessioissa turvallisuuden tunteena ja näki muualla retriitillä vapaa-ajalla.”

AND here my reflections the day after the retreat last summer: https://instagram.com/p/BlyKnNen5dF/

PROGRAM
We begin our days with body awareness and mindfulness practice, and after breakfast from 9.30 until lunch there is therapeutic group work: sharing, couple/ small group work, painting, moving, dancing, breathing.
The group will be fairly small, max 10 participants.
Workshop language is English unless all the participants are Finnish speaking.

Afternoons are time for you to assimilate, integrate, pamper yourself and explore the beautiful surrounding nature. Feel the Aegean Sea, go for a walk, enjoy the massage, read in a hammock, take a dip in a waterfall...

In the evenings there might be spontaneous program provided by the community members and workshop participants, depending on the people's passions. It is open and voluntary. Also people from other Kalikalos campus might join.
Last year we danced Biodanza, sang mantras, played games, and, during the last evening one of the participants played ukulele and we sang all together. We will see, what we will create this year :).

VENUE
The workshop is held at the charming Alexandros retreat center which is part of the Kalikalos community, in the Pelion region, Greece: http://www.kalikalos.com/centres/alexandros/

PRICES include
- 6 day workshop
- accommodation at the Alexandros retreat center
- 3 daily nutritious vegetarian meals (except for one evening out in a taverna)

A tent space € 520
Triple room € 570
Twin room € 670
Single room € 820

If you travel overland, we promote this option with a 15% discount!

Most rooms are en suite twins with a wonderful sea-view and a balcony, except for one triple with lovely sea-view but without balcony.

I warmly welcome you!
Love & light,
Hanna

*********
Here you can read more about the workshop and reserve your place for this healing and fun journey: http://www.kalikalos.com/community/x/gestalt-therapy-hanna-alen/

You can also contact: hannaalen(at)gmail.com

****
ABOUT THE FACILITATOR
I am a licensed Gestalt psychotherapist and coach from Helsinki, Finland. I work at my private practice both with individuals, couples and groups. I also love working in an organisational setting, coaching leaders and teams towards transformation.
To my sessions I bring my grounded presence, passion for life, deep compassion, humour and joy. I work in a relational and holistic way, on cognitive, emotional, bodily and spiritual level, surrendering to process, embracing the beauty and creativity in each of us. I have also been trained in sensorimotor trauma therapy and psychophysical psychotherapy.

KARMA YOGA AT KALIKALOS
Kalikalos is a community comprising the unpaid volunteer staffers and guests. Participants of workshops offer Karma Yoga, 2-3 times a week, mainly helping with breakfast, helping to prepare an evening meal, or assisting a washing up shift

47367528_10156046557708364_8649259613755015168_n.jpg
Later Event: October 11
Löytöretki