Hans Stigzelius

Hahmoterapeutti, TeL
Psykoterapeutti, Kelan hyväksymä palveluntuottaja
Voin ottaa uusia asiakkaita / tilanteeni vaihtelee

Lähestymistapani

Hahmoterapian mukaan minuus muotoutuu kontaktissa. Siksi hahmoterapia perustuu tasavertaiselle dialogille, joka on luonteeltaan kokeilullista. Kokeilemalla yksilö löytää mielekkäimmän tavan vastata omiin tarpeisiinsa ja ympäristön impulsseihin.

Omat ehdotukseni kokeiluiksi ovat usein kotoisin teatterista tai ovat muuten lähestymistavaltaan luovia. Jollekin on ollut kiinnostavaa kokeilla puhumattomuutta, toinen on halunnut antautua väsymykselle. Olen innostunut Mihail Tshehovin Psykologinen ele -menetelmästä, jonka avulla voidaan tutkia minuuden piilottelevia vastakohtia. Työvälineiksi voi ottaa myös musiikkia, paperia ja värejä, kiviä, taikahiekkaa, patjoja, tyynyjä, huopia, kuntopallon, nyrkkeilysäkin ja -hanskat, pehmustetun pesäpallomailan ja muuta mieleen juolahtavaa.

Koulutus ja taustani

Olen pitänyt vastaanottoa Joensuussa vuodesta 2007. Opiskelin ensimmäiseen ammattiini näyttelijäksi Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitoksella vuosina 1985-1989. Kipinän hahmoterapiaan ja terapeuttikoulutukseen sain hahmoterapeutti Marcus Grothin näyttelijänkursseilta. Valmistuin hahmoterapeutiksi 2011 Gestalt Institute of Scandinaviasta Tanskassa.

Olen kokenut saaneeni hahmoterapiasta paljon apua myös näyttelemiseeni. Olen opettanut ja valmentanut näyttelijöitä käyttäen lähestymistapana hahmoterapiaa. Olen ohjannut useasti terapeuttisia teatteriryhmiä, mikä soveltuu hahmoterapian ilmaisullisuuteen. Olen myös toiminut työyhteisön ohjaajana ja valmentanut esimiehiä.

Palvelut

  • Yksilö, pari- ja ryhmäterapia
  • Työnohjaus,
  • Työyhteisön ohjaus ja luova valmennus.

Olen työssäni kiinnostunut seuraavista asioista

Kehotietoisuus, kohtaaminen ja viestintä, voimavarat, ryhmät ja johtaminen.

 
stigzelius.jpeg

Yhteystiedot

Puh.: 0400 951 300
Sähköposti: 
Kotisivu:  
Vastaanotto: Kauppakatu 35 A (SPR:n talo), 3. krs., Joensuu

Työskentelykielet: suomi, englanti