Hans Stigzelius

Hahmoterapeutti, TeL
Psykoterapeutti (ET), Kelan palveluntuottaja
Voin ottaa uusia asiakkaita / tilanteeni vaihtelee

Lähestymistapani

Valmistaudun olemaan kanssasi ja kannustan meitä hyväksymään kaikki läsnäolevat tuntemukset.

Kun kohtaamme toisen ihmisen, meillä on tilaisuus kohdata myös itsemme toisella tavalla – voimme oppia ja ymmärtää toisiamme ja itseämme uusin keinoin. Tämä uutuus on meille välttämätöntä, jotta minuutemme voi uusiutua ja myös säilyttää pysyvyytensä. Hahmoterapian mukaan minuus muotoutuu yhteydessä. Sinä olet, siis minä olen. Tämän vuoksi hahmoterapia perustuu tasavertaiseen dialogiin.

Kokeilemalla kohtaamisen ja olemisen eri mahdollisuuksia voimme löytää mielekkäimmän tavan vastata omiin tarpeisiimme ja ympäristön impulsseihin. Kokeiluun riittää pieni muutos, vaikka huomion kohdistaminen, katseen suuntaaminen, asennon vaihtaminen tai etäisyyden muuttaminen. Muutos luo aina kehitystä.

Koulutus ja taustani

Olen pitänyt hahmoterapiavastaanottoa Joensuussa vuodesta 2007.

Opiskelin ensimmäiseen ammattiini näyttelijäksi Tampereen yliopiston näyttelijäntyön laitoksella vuosina 1985-1989. Kipinän hahmoterapiaan ja terapeuttikoulutukseen sain hahmoterapeutti Marcus Grothin näyttelijänkursseilta. Ensin valmistuin vuonna 2004 teatterintekijöidelle suunnatusta koulutuksesta hahmometodiohjaajaksi GIS:ssa (Gestalt Institute of Scandinavia) Tanskassa. Valmistuin sieltä hahmoterapeutiksi vuonna 2011. Samana vuonna suoritin Tampereen yliopistossa myös lisensiaatin tutkinnon teatteritaiteesta, jonka opinnäytetyössä viitekehykseni oli hahmoterapia.

Palvelut

  • Yksilö, pari- ja ryhmäterapia

  • Työnohjaus

  • Työyhteisön ohjaus ja luova valmennus

Olen työssäni kiinnostunut seuraavista asioista

Kehotietoisuus, kohtaaminen ja viestintä, voimavarat, ryhmät ja johtaminen.

 
Hans_Stigzelius.jpg

Yhteystiedot

Puh.: 0400 433 334
Sähköposti: 
Kotisivu:  https://tuntuhahmoterapia.wordpress.com
Vastaanotto: Kauppakatu 35 A (3. krs), Joensuu

Työskentelykielet: suomi, englanti